tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Maskinuthyrare köper bolag – blir tre gånger så stora i Norge

Publicerad: 29 april 2021, 13:00

Renta blir tre gånger så stort i Norge med det nya förvärvet.

Foto: Anders Siljevall

Det finska maskinuthyrningskoncernen Renta, som även finns i Sverige, växer i Norge. Det norska dotterbolaget har köpt en av konkurrenterna.

Ämnen i artikeln:

Uthyrningsföretagbyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Maskinuthyrningskoncernen Renta har sitt säte i Finland, men finns även i Sverige, Norge och Polen. Nu köper dotterbolaget Renta Norge företaget  Byggesystemer Norge AS.

LISTA: De 49 största maskinuthyrarna i Sverige

Byggesystemer Norge är ett uthyrningsföretag, grundat 1975, och har åtta bolag i nord Norge och ett byggnadsställningsföretag i Osloområdet. Företaget har omkring 160 anställda, och ägs av de två familjer som grundade bolaget samt fem minoritetsaktieägare som också arbetar i företaget. Byggesystemer är marknadsledande i Nordnorge och ett av landets ledande inom ställning. Bolaget omsätter omkring 30 miljoner euro.

LÄS MER: Nya aktörer vill in på rental-marknaden – trots överetablering

Förvärvet förväntas tredubbla Rentas verksamhet i Norge 

– Förvärvet är ett steg mot att bli nationella i Norge, helt i linje med vår strategi. Samtidigt kommer det att stärka vår sakkunskap i allmän maskinuthyrning och skapa en grund för att bygga upp en avdelning med byggnadsställning, säger Kari Aulasmaa, CEO för Renta Group, i ett pressmeddelande.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev