söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Mer höghastighetsjobb för Skanska – 1,3 nya miljarder

Publicerad: 3 juli 2023, 06:37

Skanskas kontrakt inom HS2, som man har tillsammans med sina JV-partners Costain och Strabag, är nu värt cirka 16,6 miljarder svenska kronor.

Skanska har, i JV med med Costain och Strabag, tilldelats arbeten inom sitt kontrakt för Storbritanniens höghastighetsjärnväg HS2.

Ämnen i artikeln:

SvepetStrabaginfrastrukturjärnvägjärnvägsunderhåll

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Tilldelningen avser planerade och överenskomna förändringar av omfattningen av arbetet inom kontraktet.

Hela kontraktet, som nu värderas till 1,3 miljarder brittiska pund, cirka 16,6 miljarder kronor, för Skanska omfattar design och byggnation av större tunnlar i den södra delen av det övergripande projektet.

Läs även: Skanskas expert om utsikterna för TBM i Sverige: "Tror det kommer att värderas oftare"

Sedan HS2 Ltd gav startsignalen för projektet i april 2020 har betydande framsteg gjorts, skriver Skanska i ett pressmeddelande.. Två tunnelborrmaskiner (TBM) påbörjade sitt arbete i slutet av 2022 från West Ruislip Portal mot Green Park Way. De kommer att borra 8 kilometer av 13,5 kilometer i den dubbla Northolt-tunneln.

Läs även: Dags för nya sätt att driva tunnel? Det här talar för en ny vår för TBM i Sverige

Ytterligare två TBM har tagits emot i Storbritannien och kommer tas i drift under nästa år från Victoria Road Crossover Box. En tredje TBM är för närvarande i drift från Atlas Road och bygger en logistiktunnel mellan Old Oak Common station och arbetsplatsen vid Atlas Road. Förberedelserna för driftsättning av de två sista TBM:erna från Old Oak Common Box mot Euston kommer att påbörjas 2024.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev