Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Mer pengar till Bygginnovationen

Publicerad: 6 september 2013, 08:25

Utvecklingsprogrammet Bygginnovationen får fortsatt stöd av Vinnova. Företag som vill utveckla nya byggprodukter kan söka pengar till åtminstone år 2015.


– Vi är uttryckligen tillsagda att inte slå av på tempot utan att marknadsföra programmet och fortsätta att ta emot ansökningar, säger Mårten Lindström, konsult, som administrerar programmet tillsammans med Ove Lagerqvist, professor på institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser vid Luleå Tekniska Universitet.

Sedan år 2011 har de byggt upp en professionell bedömningsorganisation som under sekretess granskar de idéer som kommer in. Under de senaste två åren har 70 innovationer fått stöd av de totalt 150 idéer som värderats. Ett exempel är Besabs betongsprutningssimulator som i dag säljs över hela världen.

Syftet med Bygginnovationen är att underlätta kommersialiseringen av kunskap, lösningar och forskningsresultat. Att vara en brygga mellan forskare och byggindustrin. I förlängningen ska detta ge en stark och uthållig innovationsmiljö för svensk byggsektor och skapa hållbar tillväxt hos företagen, hoppas Vinnova.

Niclas Köhler - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.