söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Metrolitkoncernen fortsätter växa: Förvärvar bolag med 60 anställda

Publicerad: 31 maj 2022, 17:43

Johanna Barnekow, vd för Metrolit, och Leif Tynong vd för Bygg R1 AB, skakar hand och gratulerar varandra till förvärvet. Foto: Anni Liljegren

Metrolit Byggnads förvärvar Bygg R1 med nära 60 anställda. Med det nya förvärvet kommer Metrolit-koncernen omsätta 1,5 miljarder kronor och bestå av mer än 250 anställda.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Den 24 maj 2022 förvärvade Metrolit Holding AB samtliga aktier i Bygg R1 AB. Förvärvet möjliggör för Bygg R1 och dess ledning att tillsammans med Metrolit och dess huvudägare Bragnum Invest ta nästa steg i utvecklingen av verksamheten.

Bygg R1 grundades 2002 och har en entreprenadverksamhet som levererar ROT- och nyproduktionsprojekt till privata och offentliga fastighetsägare i Stor-Stockholm. Bolaget omsätter i dag över 400 miljoner kronor och har en resultatmarginal väl i paritet med Metrolits. Bolaget har i dag närmare 60 anställda.

Läs även: Överraskande miljardaffärer och expansion i hela landet: 15 företag som bytte ägare i april

Under 2020 beslutade Metrolits styrelse att inleda en satsning på att växa bolaget, både organiskt och genom förvärv och tillsatte Johanna Barnekow, då CFO i bolaget, som först tillförordnad vd och därefter permanent. Under 2021 förvärvade Metrolit-koncernen Trenad Bygg, Trenad Måleri och HRB-bolagen. Nu blir alltså även Bygg R1 en del i den växande byggkoncernen.

– Bygg R1 AB blir en ny grundsten i den koncern vi på Metrolit lagt grunden för det senaste året. Vi är väldigt nöjda över att grundarna av Bygg R1 har valt att gå samman med oss. Tillsammans har vi en mycket fin plattform av gedigen branschkunskap och hög affärsmässighet som gör oss som koncern attraktiva för både kunder, medarbetare och potentiella nya förvärv, säger Johanna Barnekow, vd för Metrolit, i ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet återinvesterade delägarna i Bygg R1 AB en betydande del av köpeskillingen i Metrolit Holding AB. 

– Vi ser mycket positivt på att ingå i Metrolitkoncernen där vi fortsatt kan verka självständigt samtidigt som vi på ledningsnivå kan få stöd att utveckla företaget. Företagskulturen inom koncernen stämmer bra överens med hur vi själva arbetar och agerar. Hittills har vi bara fått positiva signaler från både personal och kunder vilket känns mycket viktigt, säger Leif Tynong, vd för Bygg R1 AB.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev