Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Miljardkontrakt i Älvstaden till Peab

Publicerad: 18 juni 2018, 11:25

Kvarteret Platinan ska innehålla bland annat hotell och kontor och den totala ytan är 60 000 kvadratmeter fördelat på 18 våningar.

Illustration: EGA Erik Giudice Architect

Vasakronan har anlitat Peab till uppdraget att bygga kontorskvarteret Platinan som är en del av den nya Älvstaden i Göteborg.


Kontraktssumman för Kvarteret Platinan uppgår till 2,1 miljarder kronor och uppdraget är en totalentreprenad i partnering.

Kvarteret Platinan blir Peabs första projekt i Göteborgs Stads stora utvecklingspaket Vision Älvstaden. Kvarteret Platinan omfattar cirka 60 000 kvadratmeter på 18 våningsplan. Det kommer att bestå av bland annat hotell, kontor, eventytor och restauranger. Det ska enligt planen stå klart vid årsskiftet 2021/2022.

Platinan ligger vid den nya Hisingsbron, vid Göta Älv. Markarbetena är i full gång och i samma område utför Peab även överdäckning av E45 som ska möjliggöra bebyggelse på Götatunnelns tak. Det pågår även flera andra projekt runt området vilket medför utmaningar vad gäller logistik och transporter.

Kvarteret ska byggas enligt certifieringen LEED med målsättning på högsta betyg Platinum.

– Platinan är ett fantastiskt projekt som med sin utformning kommer att sätta en tydlig prägel på Göteborg. I region Väst är det Peabs hittills största byggprojekt, säger Stellan Haraldsson, regionchef Peab i ett pressmeddelande.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.