Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Miljonökning när Serneke säljer till Göteborgs stad

Publicerad: 25 november 2019, 09:51

Serneke köpte en fastighet på Lindholmen för två år sedan och säljer den nu vidare till Göteborgs stad för 46 miljoner kronor mer. "Vi har haft en positiv utveckling av fastigheten sedan vårt förvärv", konstaterar Ola Serneke.


Det är fastigheten Lindholmen 1:22 som i dag rymmer kontor, lager och gymnasieskola som Serneke säljer till det kommunala utvecklingsbolaget Älvstranden Utveckling.

Fastigheten ligger granne med den framväxande stadsdelen Karlastaden där Serneke bygger Karlatornet.

Värdeökning med nästan 50 miljoner kronor

Serneke köpte Lindholmen 1:22 av tre privatpersoner 2017 och fick då betala 127 miljoner kronor. När bolaget nu säljer den vidare har köpeskillingen stigit med 46 miljoner kronor till 173 miljoner.

Fastigheten omfattar omkring 9 000 kvadratmeter mark och lokalarean uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter.

Verksamheterna i huset fortsätter som vanligt.

– Det känns extra bra att köparen är Älvstranden Utveckling, som med säkerhet kommer att tillvarata stadens intressen i kommande stadsutveckling på Lindholmen. Vi har haft en positiv utveckling av fastigheten sedan vårt förvärv, och då följer det även vår strategi att sälja vid denna tidpunkt, säger Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.