Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Mio en ny värld i inredning

Publicerad: 21 oktober 2008, 10:46

Mio har öppnat en ny butik mitt i centrala Stockholm. På tre våningar och 400 kvadratmeter på Sveavägen 20. Arkitekt är Wester + Elsner, som har stor erfarenhet av att designa spännande butikskoncept.


Mios ambition med den nya citysatsningen är att nå nya kundgrupper och hitta de innerstadsbor som inte har tid eller möjlighet att ta sig till köpcentrum utanför stadskärnan.

- Idag är tid verkligen en bristvara och med vår nya citybutik som är lättillgänglig hoppas vi kunna hjälpa kunden att lättare hitta ett komplett möbelvaruhus, säger Christina Ståhl, vd Mio.

Byggstenarna i den exteriöra profilen är ett linjärt och geometriskt formspråk där en dramatisk svart fasad kontrasterar mot ljusa öppningar i fasaden och inslag av träpartier i syfte att förmedla en känsla av möbler. Den svarta profilen och träramen går igen även i entrén. Från entrén leds kunden genom ett främre rum med stor transparens mot gatan. Ett centralt stråk med spegelblanka ribbor i taket återspeglar butikens interiör.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.