Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC bygger Aquarena i Sollefteå

Publicerad: 23 maj 2010, 11:40

NCC Construction Sverige och dotterbolaget Anjobygg har fått i uppdrag att bygga en friskvårdsanläggningen Aquarena i Sollefteå.


På det forna garnisonsområde för I21, Hågesta, finns i dag ett tjugotal företag och verksamheter. Här bygger NCC och dotterbolaget Anjobygg en ny byggnad på området. Det blir en friskvårdsanläggning, 4 360 kvadratmeter stor, fördelad på tre plan. Leisure Jones är uppdragsgivare och kommer även att sköta driften. Ordern är värd 134 Mkr.

Anläggningen ersätter ett äldre badhus i Sollefteå centrum från 1960-talet. Den nya Aquarenan får 25-meters bassäng, mindre äventyrsbad, rehabiliteringsbassäng och gym. Anläggningen får större ytor än vanligt för att passa handikappidrott.

Huvudbassängen är 25 meter lång med åtta banor. Anläggningen får också en undervisnings- och rehabiliteringsbassäng med höj och sänkbar botten, ett gym, relaxavdelning och cafeteria.

– Vi har byggt åtta Aquarenor i Sverige, men den här är den mest handikappanpassade hittills. Förutom rehabbassäng får den bland annat större ytor för bättre framkomlighet. Sollefteå kommun satsar även på annan handikappidrott, till exempel skidsport, säger Stephen Jones, vd för Leisure Jones, i ett pressmeddelande.

NCC bygger i samarbete med Anjobygg; dotterbolag till NCC och ett ledande byggföretag inom badhus och reningsverk för VA.

Arbetet påbörjas i juni och beräknas klart tidigast till årsskiftet 2011/2012. Det sysselsätter totalt 45 personer varav 30 är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News