söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC bygger Arvidsjaurs nya sport- och simhall

Publicerad: 7 november 2022, 07:59

Foto: Liljewall

NCC och Arvidsjaur inleder bygget av en ny sport- och simhall. Ordervärdet uppgår till 250 miljoner kronor. Projektet omfattar en simhall med tre bassänger och en sporthall med två idrottsplaner i samma byggnad.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCbyggkontrakt

Projektet har utformats i nära samarbete tillsammans med Arvidsjaurs kommun och andra kunniga partners, heter det i pressmeddelandet. Under samverkansprocessen växte beslutet fram att, i tillägg till den simhall som först planerades, också inkludera en sporthall.

– I den första fasen kunde vi utveckla och skräddarsy det här projektet på ett fantastiskt sätt tack vare ett väldigt gott partneringsamarbete med Arvidsjaurs kommun. Vi tar med oss erfarenhet och kunskap från många byggda simhallar runt om i landet när vi nu bygger i Arvidsjaur och ser fram emot ett fortsatt gott teamwork med alla inblandade, kommenterar Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Markarbeten för grundläggning påbörjas till våren 2023, och projektet förväntas bli färdigt under 2025. Affären på totalt cirka 250 miljoner kronor orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev