tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC bygger Danmarks största vattenverk

Publicerad: 2 juli 2023, 19:06

Regnemark, Danmarks största vattenverk ska renoveras och byggas ut.

Foto: PLH Arkitekter

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, har valt NCC som huvudentreprenör för att bygga ett nytt och modernt vattenverk på Själland i Danmark. Ordervärdet uppgår till cirka 600 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCinfrastrukturbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


NCC har under de senaste åren samarbetat med HOFOR med renovering och nybyggnation av vattenverken i Söndersö och Gevninge. Nu fortsätter samarbetet när NCC har fått i uppdrag att ansvara för renovering och nybyggnation av Danmarks största vattenverk Regnemark.

Anläggningen ligger mellan Ringsted och Köge på Själland och förser Köpenhamnsområdet med mer än 14 miljarder liter dricksvatten per år.

Läs även: NCC slog Peab och Skanska i miljardupphandling: “Ser fram emot att teckna kontrakt”

– Stora, komplexa vattenverksprojekt som Regnemark är ett av NCC:s prioriterade segment och det ger oss möjligheten att utnyttja våra kärnkompetenser på bästa sätt. Ett stort projekt som det här kräver ett nära samarbete med HOFOR och vi ser det därför stor styrka att vi har haft ett bra samarbete i tidigare projekt. Det ger oss de bästa förutsättningarna för en bra process och ett lyckat projekt, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Läs även: Lista: Byggarna som tävlar om reningsverken – alla anbud i de stora upphandlingarna

Projektet är en del av HOFORs storskaliga vattenverksprojekt, som omfattar modernisering av totalt sju regionala vattenverk som ska förse huvudstadsområdet med avhärdat dricksvatten.

NCC:s kontrakt omfattar bygg- och anläggningsarbetena av vattenverket. Arbetet påbörjas i början av 2024 och det beräknas vara färdigställt under 2026.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev