Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC bygger högt i Jönköping för 440 miljoner

Publicerad: 25 mars 2021, 08:17

Science Park Towers består av en lägre bas i tegel och fyra torn i olika höjd, från sju till femton våningar.

Foto: Yellon

NCC ska i samverkan med Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling bygga kvarteret Science Park Towers i centrala Jönköping.


Ämnen i artikeln:

NCCjönköping

Science Park Towers är ett helt kvarter som uppförs i anslutning till högskolan och befintliga fastigheten Science Park i centrala Jönköping. Kvarteret består av en lägre bas i tegel och fyra torn i olika höjd, från sju till femton våningar.

Totalt omfattar byggnaderna omkring 13 000 kvadratmeter och kommer främst att bestå av kontorslokaler men även konferens- och eventytor. Restaurang och lounge byggs i bottenplan. Under mark finns ytor för service och drift.

LÄS MER: ”Vi är marknadsledande på strategisk partnering”

Som en del i att skapa en mötesplats för hållbart entreprenörskap och innovation utförs projektet med fokus på hållbarhet och resurseffektivitet. Exempelvis kommer digitala tjänster att användas för att spåra och optimera användningen av maskiner, fordon och verktyg samt minimera transporter till och från arbetsplatsen. Husen är även projekterade enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god inomhusmiljö och sunda material.

– Tillsammans med JKPG Fast har vi i nära samverkan skapat de bästa förutsättningarna för ett kostnadseffektivt projekt och en hållbar byggprocess med hjälp av digitala lösningar. Det är inspirerande att få bidra till Jönköpings utveckling och skapa en innovativ mötesplats för framtidens entreprenörer, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Peab bygger efterlängtade hyresrätter i Jönköping 

Uppdraget är en totalentreprenad som genomförs i partnering. Samarbetet inleddes 2019 och sedan dess har parterna planerat, budgeterat och projekterat för byggnationen.

Markarbeten har påbörjats och kvarteret beräknas stå färdigt sommaren 2023.

Affären uppgår till cirka 440 miljoner kronor.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCCjönköping

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.