Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC bygger nya arenor

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

NCC Construction har fått i uppdrag att bygga den första delen av Nya Arena Skövde. Ordervärdet är 415 miljoner kronor och projektet genomförs som partnering. NCC har varit med och utformat projektet tillsammans med beställaren, Skövde kommun.


Byggstart planeras till augusti 2007. Projektet innebär en upprustning och utbyggnad av en befintlig bad- och sportanläggning i Skövde.
I den nya anläggningen samlas en rad verksamheter: ett modernt upplevelsebad, ny simbassäng, nytt relaxcenter, nytt gym och en stor bowlinghall.
Utbyggnaden av bad- och fritidsanläggningen är det första steget i projektet Arena Skövde. I steg två och tre planeras även för kongressanläggning, hotell, parkeringshus och bostäder.

Även i Halmstad kommer en ny arena att byggas. Uppdraget, som är värt 315 miljoner kronor, har gått till det NCC-ägda byggbolaget Anjobygg. Byggarbetet börjar i höst och väntas står klar 2009. Arenan ska rymma 5 000 åskådare.

Fredrik Karlsson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.