söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC bygger om historisk fabrik i Skåne – blir bostäder och kontor

Publicerad: 5 maj 2023, 09:10

Spritfabriken i Eslöv ska bli bostäder och kontor. Till höger NCC:s affärschef Henrik Landelius.

NCC har inlett byggfasen av omvandlingen av Spritfabriken i Eslöv till bostäder och kontor. Ett kontrakt som är värt 320 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationbostadsbyggandebostadsutvecklingombyggnadSkåne

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Sedan slutet av förra året har NCC arbetat med mark- och saneringsarbeten samt rivning och återvinning på den historiska Spritfabriken i Eslöv. Nu inleds byggfasen i projektet där den gamla fabriksanläggningen från tidigt 1900-tal ska transformeras till 55 bostäder, kontor och ett underjordiskt garage. Beställare är Eslövs kommunala bostadsbolag Ebo.

För NCC är ordervärdet 320 miljoner kronor.

I projektet är återbruk en starkt lysande stjärna, vilket Byggindustrin beskrivit i reportaget om omvandlingen av Spritfabriken. Bland annat ska de ursprungliga tegelfasaderna bibehållas och träbjälkar, trappor, fönster och pelare i gjutjärn ska återbrukas i så stor utsträckning som möjligt.

– Ebo är en föregångare som ser potentialen och värdet i att återbruka högkvalitativt material, det är viktigare idag än någonsin tidigare. Vi är glada över förtroendet och ser fram emot att vara med och väva samman Eslövs industrihistoria med framtiden, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, i en kommentar.

Inflyttning är beräknad till slutet av 2024.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev