onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC bygger sporthall för 110 miljoner

Publicerad: 17 maj 2023, 06:49

NCC och Malmö stad får in i nästa fas i bygget av den nya multisporthallen i Hyllie.

Foto: New Line Arkitekter

NCC får uppdraget av Malmö Stadsfastigheter att bygga en ny multisporthall i Hyllie. Ordervärdet uppgår till cirka 110 MSEK.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCSamhällsbyggnadsamhällsfastigheterbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationMalmöSkåne

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I ett första skede har parterna tillsammans planerat och budgeterat projektet. Nu påbörjas bygghandlingsprojektering och planerad byggstart är efter sommaren. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 110 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot att tillsammans med NCC, som har stor vana av att bygga sporthallar, äntligen komma i gång med byggnationen av Hyllie sporthall, ett efterlängtad sport- och fritidscenter i en växande stadsdel, säger Thomas Horke, byggprojektledare, Malmö Stadsfastigheter, i ett pressmeddelande.

Läs även: Alla anbud: Byggarna som tävlar om ishallar, badhus och idrottshallar

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av en fullstor sporthall med mobil läktare samt utrymme för fritidsverksamhet, totalt cirka 3 500 kvadratmeter. Byggnaden byggs i två plan med sporthallen på det övre planet och lokaler för fritidsgård samt omklädningsrum på entréplan. Hallgolvet kommer att byggas med dubbla avvibrerande och ljuddämpande golv.

Sporthallen uppförs med fasad helt av tegel, där olika typer av murning skapar ett spännande mönster. Projektet kommer att utföras med delvis platsgjuten och delvis prefabricerad stomme. Taket förses med solceller.

– Hyllies nya sporthall kommer harmoniera väl med omgivande fastigheter med sina rundade former och vackra tegelmönster. Vi är glada att få vara en del av utvecklingen av expansiva Hyllie genom att förverkliga ytterligare en anläggning för sport- och fritidsaktiviteter, säger Ulf Öst, affärschef, NCC Building Sverige.

Sporthallen beräknas vara klar vid årsskiftet 2024/2025.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev