Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC får danskt uppdrag för halv miljard

Publicerad: 27 augusti 2019, 07:39

NCC blir totalentreprenör när områdena Rønnebærhaven och Æbleparken i danska Roskilde ska renoveras. Uppdraget är värt över en halv miljard kronor.


Områdena Rønnebærhaven och Æbleparken i Roskilde är byggda på sjuttiotalet. Dessa ska nu renoveras i regi av fastighetsägaren, Boligselskabet Sjaelland, och byggas om så att det blir 207 bostäder av de befintliga 291 lägenheterna. Uppdraget omfattar även nybyggnation av 71 taklägenheter ovanpå de befintliga husen. Värdet på renoveringsuppdraget uppgår till 560 miljoner svenska kronor.

– Vi har lämnat ett genomarbetat anbud på ett spännande uppdrag som vi är mycket glada över att ha vunnit. Vi har stor erfarenhet av allmännyttiga bostadsområden, och jag är säker på att den omfattande renoveringen och de nya taklägenheterna kommer att göra Rønnebærparken/Æblehaven till en attraktiv plats att bo på, säger Niels Engberg, chef för NCC Renovering i Danmark, i ett pressmeddelande.

Pilotprojekt startar i höst

NCC genomför först ett antal pilotprojekt för att uppnå en så smidig process som möjligt som tar hänsyn till de befintliga hyresgästerna.

– Vi ser fram emot att få påbörja renoveringen av bostäderna tillsammans med NCC, så att vi kan erbjuda våra hyresgäster bättre och mer energioptimerade bostäder, säger byggchef Per Bro på Boligselskabet Sjaelland.

Under hösten genomförs pilotprojekten, medan själva bygget kommer igång först under år 2020. Renoveringen förväntas vara genomförd i april 2023.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.