söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC får lägga asfalten på Öresundsbron

Publicerad: 16 augusti 2023, 06:51

Asfaltsarbeten på Storebältsbron.

Foto: Dansk Drone Netværk.

NCC har tecknat avtal med Öresundsbro Konsortiet för större beläggningsarbeten samt mindre drifts- och underhållsarbeten av Öresundsförbindelsen.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCbyggkontraktinfrastrukturbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

R


Projektet är en utförandeentreprenad med en volym om cirka 15 000 ton asfalt fördelade på 110 000 kvadratmeter fräslådor och 40 000 kvadratmeter toppning. Asfaltmassorna kommer att hämtas från NCC:s asfaltverk i Södra Sandby utanför Lund. De stora arbetena i avtalet omfattar betalstation Lernacken, serviceväg Pepparholm, tunneln och Kastrup-halvö.

Läs även: NCC-chefen ska få asfalten lönsam: "Det var “hit the ground running”"

– Vi fick in flera mycket kvalitativa anbud i upphandlingen. Efter vår utvärdering kunde vi konstatera att NCC lämnat den bästa kombinationen av pris och kvalitet. För oss på Øresundsbron är det viktigt att i möjligaste mån utvärdera våra leverantörers förmågor inom hållbarhetsområdet och kvalitet i utförandet. Vi ser fram emot ett gott samarbete tillsammans med NCC, säger Gustaf Persson, Inköpskoordinator för Øresundsbron, i ett pressmeddelande.

Ramavtalet inleds omgående och löper under två år med option på ytterligare två år som förlängs med ett år i taget. Uppdragen kommer orderregistreras löpande i samband med avrop i affärsområde NCC Industry.

Läs även: 23 år med Öresundsbron – här är hela historien bakom jättebygget

Upphandlingen lade stor vikt vid mjuka parametrar såsom organisationens sammansättning, erfarenhet och beskrivning av hur genomförandet ska gå till.

– Det är glädjande att vi ser ytterligare exempel på beställare som rör sig mot ett fokus på hur samarbetet ska genomföras och på hållbarhetsaspekter. Detta gör att vi tillsammans med kunden kan skapa mest utdelning av de offentliga medel som används samtidigt som vi tillser en lägre påverkan på miljön, säger Tobias Pettersson, avdelningschef, NCC Industry.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev