Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC får miljardorder under jord

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Mellan 50 och 80 personer behöver rekryteras till Malmfälten i Norrbotten. NCC har fått en miljardorder av LKAB för att utföra omfattande berg- och betongarbeten de närmaste sju åren.


Ordern som NCC Construction Sverige just kammat hem är värd 1,1 miljarder kronor. Utöver detta tillkommer optioner för ytterligare 700 miljoner kronor.

- Det känns mycket tillfredsställande att fortsätta det långsiktiga samarbetet med LKAB och detta säkrar NCC:s produktion under flera års tid i Malmfälten, säger Thomas Stenvall, chef för avdelningen Tung Industri inom NCC.

I uppdraget ingår bergarbeten, raiseborrningsarbeten och betongarbeten för en ny huvudnivå i gruvan i Malmfälten. NCC ska även ta hand om raiseborrningen för en ny huvudnivå i Kiruna. Projekten kommer att engagera 150-200 personer. Eftersom en del av de nya kontrakten är en förlängning av NCC:s pågående verksamhet räknar man med att mellan 50 och 80 personer behöver nyrekryteras.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.