Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC fortsätter renodling – säljer verksamhet i Norge

Publicerad: 20 januari 2021, 13:41

Eva Kvalvik och Bengt Hangeland följer med när NCC Profilbetong säljs till Veisikring.

Foto: Veisikring

NCC Profilbetong har i 30 år tillverkat glidformsgjutna vägräcken i betong. Nu säljer NCC det sista av verksamheten till bolaget Veisikring.


Ämnen i artikeln:

infrastrukturprojektNCCbetong

Inom NCC pågår ett arbete med att renodla verksamheten för att kunna satsa på kärnan i bolaget. Det senaste steget är att avyttra NCC Profilbetong, en verksamhet som nu bara har funnits kvar i Norge. Köparen är Veisikring som är en ledande leverantör av vägräcken i Norge, som nu tar över maskiner och rätten att använda varumärket ”Profilbetong”.

LÄS MER: Storbyggare på omställningsresa

Totalt har NCC Profilbetong haft 13 anställda i Norge. Till Veisikring följer Bengt Hangeland, som blir chef för avdelningen även på Veisikring, och Eva Kvalvik med.

– Vi är glada att Bengt Hangeland och Eva Kvalvik fortsätter med satsningen på glidgjutna vägräcken i hela landet, säger Fredrik Zachariassen, vd för Veisikring, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: NCC har sålt Road Services. Följer fler efter?  

På Veisikring fortsätter produktutvecklingen genom det nya förvärvet, menar vd:n.

– Nya lösningar och metoder ska prövas. Det har vi gjort i många år med stålräcken och nu är det dags att vidareutveckla lösningarna inom profilbetong, säger han.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News