Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC fortsätter vinstvarna

Publicerad: 13 december 2017, 09:09

NCC spår att rörelseresultat för det fjärde kvartalet kommer att bli "nära noll". Det framgår av ett pressmeddelande.


NCC:s resultat i det fjärde kvartalet kommer att belastas med 315 miljoner kronor för ökade avsättningar i bygg- och anläggningsprojekt. Denna justering medför att projektportföljen i bygg- och anläggningsverksamheten får en lägre och mer balanserad risk. Resultatet belastas även med 75 miljoner kronor avseende omstruktureringskostnader för sänkta omkostnader samt avgångsvederlag till tidigare vd.

Sedan början av september har t.f. affärsområdeschef Göran Landgren i NCC Infrastructure arbetat med att vända den svaga resultatutvecklingen i affärsområdet. Vid genomgång av både avslutade och pågående projekt har ett behov av reserveringar bedömts föreligga inför årsbokslutet. Omvärderingen av pågående projektportfölj belastar affärsområdets resultat med 260 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. 150 miljoner kronor avser väg- och markprojekt och miljoner kronor större anläggningsprojekt. NCC Infrastructure beräknas redovisa ett rörelseresultat om cirka -100 miljoner kronor i det fjärde kvartalet.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.