onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC kammar hem is- och simhallskontrakt i Karlskoga

Publicerad: 22 maj 2023, 13:25

Timrå simhall som NCC också har byggt.

Foto: Erik Mårtensson / NCC

NCC ska på uppdrag av Karlskoga kommun renovera ishallen Nobelhallen och bygga ett badhus. Planerings- och projekteringsfasen inleds omgående. Projektet är en totalentreprenad i samverkan.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCSamhällsbyggnadsamhällsfastigheter

R


Det blev NCC som vann tilldelningen att renovera ishallen Nobelhallen och bygga Karlskogas nya badhus. Avtalet för första fasen är påskrivet och inledande arbeten sätter i gång direkt. Tillsammans med Karlskoga kommun startar planering och projektering för att utveckla den nya sim- och sporthallen.

– Med tanke på hur komplext projektet är krävs ett gediget förarbete och det känns tryggt att det nu finns en stabil partner att genomföra det fortsatta arbetet med. Målsättningen är fortsatt att den ursprungliga tidsramen ska hålla och vi ser fram emot att ett av Karlskogas största investeringsprojekt någonsin, äntligen blir verklighet, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Läs även: Alla anbud: Byggarna som tävlar om ishallar, badhus och idrottshallar

Anbudsarbetet har gjorts i nära samarbete med NCC:s badhusgrupp för att skapa den mest attraktiva lösningen. NCC är den byggentreprenör som byggt flest badhus de senaste åren, och har en gedigen erfarenhet och kunskap inom området.

– Vi är glada över ytterligare ett spännande sim- och sporthallsprojekt i vår region. Vi ser fram emot att vara en del av utvecklingen i staden, men också genom att bidra med vår kunskap och erfarenhet från andra pågående badhusbyggen i både Filipstad och Lidköping. Nu går vi in i planering och projektering för att sätta detaljerna tillsammans med Karlskoga kommun inför produktionsstarten, säger Pontus Nilsson, affärschef på NCC i Örebro.

Affären är en totalentreprenad i samverkan och bygget planeras starta upp under hösten 2023.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev