tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC moderniserar sågverk i Skellefteå – ordervärde på 60 miljoner

Publicerad: 15 mars 2023, 09:12

Bild 1/2  

Foto: NCC

NCC ska på uppdrag av Norra Timber utföra tre delentreprenader för att förbereda en ny timmersorteringsanläggning vid Kåge Sågverk i Skellefteå.

Ämnen i artikeln:

NCCbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

SM

Sonia Mesrouj

sonia.mesrouj@fastighetsnytt.se


Affären är en utförandeentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 60 miljoner kronor. Den nya anläggningen ökar kapaciteten med 70 procent jämfört med den befintliga anläggningen och möjliggör en elektrifiering av maskinparken.

– Vi ser fram emot att samverka med NCC för att förbereda för den nya anläggningen, identifiera besparingar och åstadkomma kvalitetssökande åtgärder. Vi har valt bästa möjliga lösningar för att få en så tyst anläggning som möjligt, något som är extra viktigt då timmersortering normalt bullrar mycket, kommenterar Joakim Larsson, sågverkschef på Kåge Sågverk i Skellefteå.

Läs även: NCC:s iskalla badhusgjutning: "Det ställer så klart högre krav"

NCC:s uppdrag omfattar tre delentreprenader, varav det första delprojektet är att bredda en anslutande väg för att skapa en ny infart till anläggningen, och kulvertering av dagvatten för E4:an som ligger intill. I nästa steg ska NCC bygga en ny in- och utfart för anläggningen tillsammans med ledningsarbeten kopplat till det nya området. I det tredje delprojektet ska NCC bygga fundament för maskinleveranser, buller- och väderskydd, en ny mätstationsbyggnad och den nya timmersorteringsanläggningen.

Affären orderregistreras i affärsområde NCC Infrastructure under första kvartalet 2023. Projektet startar upp under våren 2023 och beräknas vara klart sommaren 2024.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev