lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC och Jernhusen tillträder gemensamt bolag för Park Central

Publicerad: 6 mars 2023, 08:57

Foto: NCC

Utvecklingen av Park Central i Göteborg fortsätter. Huset skapas gemensamt av NCC och Jernhusen som nu ingått i joint venture. ”Med sitt oslagbara läge kommer Park Central bli en självklar del i det nav i Göteborgs innerstad, kommenterar Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCJernhusenfastighetsförvärv

SM


Park Central är en byggnad med kontor och butiker om totalt cirka 40 000 kvadratmeter. Byggnaden uppförs ovanpå Västlänken och kommer att vara sammanlänkad med Västlänkens station Centralen, som NCC bygger sedan 2018 på uppdrag av Trafikverket.

Göteborgs byggnadsnämnd beviljade bygglov för projektet i december 2022 och entreprenadkontrakt har tecknats mellan det gemensamägda JV-bolaget och NCC Building Sweden.

”Park Central ska uppföras på en liten yta, i centralt läge och dessutom byggas ihop med det enorma infrastrukturprojektet Västlänken som pågår under mark. I det här projektet får vi använda den fulla bredden av vår kompetens, och vi är stolta över att ha fått förtroendet att förverkliga ett viktigt landmärke och en central mötesplats i Göteborg”, kommenterar Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

NCC har förvärvat 50 procent av det fastighetsägande bolaget av Jernhusen som återköper delen när fastigheten är färdigutvecklad. Park Centrautvecklas av NCC Property Development och Jernhusen, och uppförs av NCC Building Sweden.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev