Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC och Telia Sonera avbryter samarbete

Publicerad: 23 april 2014, 11:47

Bild 1/2  Telia Soneras nuvarande huvudkontor vid Stureplan i centrala Stockholm. Foto: Holger Ellgaard

Foto: Holger Ellgaard

NCC och Telia Sonera avbryter samarbetet om ett nytt huvudkontor för Telia Sonera på Kungsholmen i Stockholm. Telia Sonera väljer i stället att flytta sitt huvudkontor till Arenastaden i Solna.


Orsaken till det avbrutna samarbetet är att bland annat beslut om detaljplanen dragit ut på tiden. Hyresavtalet som tecknades i maj 2013 var villkorat av att detaljplan och övriga myndighetsbeslut skulle bli klara under 2013. Vid årsskiftet förlängde parterna samarbetet men under gårdagen valde Telia Sonera att gå vidare med ett annat projekt för sitt nya huvudkontor.

– Vi har haft ett nära och bra samarbete med Telia Sonera där vi gemensamt jobbat för att utveckla en modern arbetsplats för att stödja deras affärsverksamhet och vi har stor förståelse för deras behov av hålla fast vid sin tidplan, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

NCC jobbar nu vidare med projektet, som omfattar cirka 50 000 kvadratmeter lokalyta, för att kunna erbjuda det till andra hyresgäster.

Telia Sonera väljer nu att flytta sitt huvudkontor till Arenastaden i Solna. Företaget har tecknat ett hyresavtal för det kontorshus som ska byggas i anslutning till Mall of Scandinavia.

Hyresavtalet som Telia Sonera tecknat med fastighetsägaren Fabege löper på 15 år. Flytten till det nya huvudkontoret ska ske våren 2016.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.