torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC Projektstudion är årets Leanbyggare 2022

Publicerad: 13 oktober 2022, 12:47

Glada vinnare och prisutdelare – Hans Reich, ordförande i juryn, Janni Tjell, NCC, Jörgen Mann, NCC, Erik Hilmius, NCC, Fredrik Friblick, Prolog, Kajsa Simu, Lean Forum Bygg, och Mattias Sandqvist, NCC. Foto: Stefan Hollertz

Under torsdagen delades priset Årets Leanbyggare ut på Lean Forum Byggs konferens i Göteborg. I år gick utmärkelsen till NCC Projektstudion för deras leanarbete som genomsyrar hela organisationen.

Ämnen i artikeln:

Lean-prisetlean forum byggNCCbyggkontrakt

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


NCC Projektstudio har redan drygt tio år på nacken. Det leanbaserade arbetssättet har märkbart förbättrat arbetsmiljön och lett till avsevärt kortare ledtider i projekteringen, vilket skapar värde både för bolaget och för dess kunder. På torsdagen blev det känt att de tilldelas priset Årets Leanbyggare.

Läs en längre intervju med NCC Projektstudio här: Här är bästa tipsen från NCC:s prisvinnande Lean-arbete: ”Vi kan ha större fokus på själva innovationen”

 

Juryns motivering:

Genom att kombinera ett starkt underifrånperspektiv med utbildning har årets vinnare byggt en samarbetskultur som reducerar onödigt arbete och ger förutsättningar för människor att utvecklas. En samarbetskultur som ökar kvaliteten, kortar ledtider och minskar kostnader. En kultur som har skapat en grund för fortsatt utveckling, och som många kan lära av. Vinnaren är NCC Building Sverige.

 

Här kan du hitta intervjuerna med de andra nominerade:

Lyckos: ”Genom att vi har tagit bort fel, så sparar vi pengar”  

Tornberget: ”Med samverkan kan man nå mycket bättre resultat”  

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev