torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC renoverar 192 lägenheter åt Östersundshem

Publicerad: 13 april 2023, 07:23

Till vänster Jaqueline Ewertzh, projektchef NCC Building Sweden. Till höger kvarteret Hjorten i Östersund som byggjätten ska renovera åt Östersundshem. Bilden är ett montage.

NCC fortsätter upprustningen av fyra fastigheter inom Östersundshems bestånd. Därmed inleds den största renoveringen i länet i modern tid, skriver byggjätten i ett pressmeddelande. Men projektet är hårt kritiserat lokalt då hyrorna för de boende chockhöjs.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCÖstersundshemÖstersund

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Kvarteret Hjorten uppfördes för allmännyttiga Östersundshem mellan 1947 och 1950. Nu har NCC fått i uppdrag av bostadsbolaget att renovera de 192 lägenheterna som är fördelade på åtta huskroppar i form av en totalentreprenad i samverkan.

Affären har ett ordervärde på cirka 180 miljoner kronor och projektet beräknas kunna inledas under tredje kvartalet 2023 med färdigställande första kvartalet 2026.

Läs också: Analytiker: Så kommer byggbolagen gå på börsen

– Vi tar med oss alla positiva erfarenheter från den första etappen och fortsätter det goda samarbetet med inarbetade partners i nästa etapp. Målbilden är att arbetsmetoderna ska bli ännu effektivare för att optimera produktionen och resultatet. Framför allt ska vi fortsätta skapa fina och välfungerande hem att flytta tillbaka till, säger Jaqueline Ewertzh, projektchef NCC Building Sweden, i en kommentar.

Renoveringen av kvarteret ingår ett större renoveringsprojekt som innefattar totalt fyra fastigheter i Östersund. Kvarteret Hjorten är en del av etapp två. NCC kommer att bygga avlopp och värmestammar, ny el och ventilation, nya badrum och kök, nya ytskikt samt förbättringar av fasaden och balkongerna.

De boende kommer att evakueras under renoveringen.

I lokala medier, däribland SVT Jämtland, har renoveringsprojektet kritiserats hårt då det resulterar i kraftigt höjda hyror för de boende.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev