Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC säljer andel av Ullevi Park i Göteborg till Vasakronan

Publicerad: 24 september 2009, 07:11

NCC Property Development i Sverige har sålt sin andel av utvecklingsprojektet Ullevi Park 1 till Vasakronan för 116 miljoner kronor. I affären ingår att NCC förvärvar ytterligare byggrätter i området.


Ullevi Park 1, med den nya tingsrätten, utvecklades i ett gemensamt ägt bolag med Vasakronan. Fastigheten omfattar 16 500 kvadratmeter och är Göteborgs första GreenBuilding-kontor. Den är fullt uthyrd är uthyrd till Domstolsverket med Nya Göteborgs Tingsrätt samt Hyres- och Arrendenämnden som brukare. Hyresgästerna tillträder under oktober 2009.

I affären ingår ett avtal om att NCC Property Development tar över hela projekt Ullevi Park 2 som tidigare samägdes med Vasakronan. Projekt Ullevi Park 2 blir ett kontorshus som omfattar 14 000 kvadratmeter vid de båda arenorna gamla och nya Ullevi. Den nya kontorsfastigheten planeras bli ett landmärke med sina 16 våningar mitt i centrala Göteborg. ??

- Ullevi Park utvecklas med miljön i fokus och Ullevi Park 2 kommer också att utvecklas som en GreenBuilding. Som GreenBuilding Corporate Partner åtar vi oss att 75 procent av våra utvecklingsprojekt ska uppfylla GreenBuildingkriterierna och vi har som mål att alla våra kontorsprojekt ska bli GreenBuildingmärkta, säger Håkan Sahlin, regionchef Väst, NCC Property Development.

Köpeskillingen uppgår till 116 miljoner kronor och försäljningen genomförs som en bolagsaffär. Affären har en positiv resultateffekt som redovisas i fjärde kvartalet 2009.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.