Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC säljer två bostadsprojekt i Tyskland

Publicerad: 13 juli 2012, 08:43

NCC Housing i Tyskland har sålt ett bostadsprojekt med 98 lägenheter i Düsseldorf samt ett bostadsprojekt med 149 lägenheter i Berlin till ett sammanlagt värde av omkring 400 miljoner kronor.


Det projekt som ligger i Rathområdet i Düsseldorf såldes till en tysk specialfond (KGAL/HI Wohnen Core 2) för 189 miljoner kronor.

Projektet består av tre huskroppar med totalt 98 lägenheter och en boyta på 8 440 kvadratmeter. Till detta byggs 98 garageplatser. Projektet beräknas vara klart det tredje kvartalet 2013.

NCC säljer bostadsprojekt i Berlin för 204 MSEK till en tysk specialfond för energieffektiva bostadshus (“Energieeffizientes Wohnen”) för 204 miljoner kronor.

Projektet i Berlin ligger i Pankowområdet. Husen omfattar 149 lägenheter på en boyta om totalt 11 300 kvadratmeter. Till detta byggs 91 garage- och parkeringsplatser.

Ett av husen beräknas vara klart att överlämnas i slutet av 2012 och två hus i december 2013.

Köpet görs av Industria Wohnen på uppdrag av en specialfond för bostadsfastigheter, ”Energieeffizientes Wohnen”, som investerar i nya och existerande fastigheter med hög och modern energiprestanda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.