Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC säljer två köpcentrum i Finland

Publicerad: 31 januari 2018, 10:05

Laajasalo Shopping Center är ett av två handelsprojekt som NCC har sålt till Niam.

NCC har idag sålt två handelsprojekt i Finland, Suurpelto Centrum i Esbo och Laajasalo Shopping Centrum i Helsingfors, till Niam för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 540 miljoner kronor.


Suurpelto Centrum är ett nytt lokalt köpcentrum i stadsdelen Esbo som öppnade i november 2017 med en total yta om cirka 4 500 kvadratmeter. Fastigheten är idag fullt uthyrd till bland annat livsmedelsaktören Kesko, Talli Gym och restaurangen Curry Palace.

Laajasalo Shopping Centrum är ett nytt köpcentrum som utvecklas och också ersätter det nuvarande centrumet i Laajasalo. Köpcentrumet som beräknas öppna i november 2018 har ett framträdande läge längs Laajasalo huvudväg och intill växande bostadsområden. Den totala uthyrningsytan är cirka 8 400 kvadratmeter varav cirka 90 procent redan är uthyrt till bland annat livsmedelsaktörerna Kesko och S-gruppen samt till Systembolaget (Alko), bibliotek och apotek.

Båda köpcentrumen miljöcertifieras enligt det internationella BREEAM och kommer uppfylla kriteriet för nivån Very Good.

Försäljningen av projekten får en positiv resultatpåverkan i affärsområdet NCC Property Development i Q1 2018 respektive Q4 2018.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.