Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC säljer verksamhet i Norrköping: ”Kan utveckla verksamheten bättre”

Publicerad: 25 mars 2022, 13:01

NCC säljer Hercules Armering till BE Group.

Foto: NCC

NCC säljer sin Hercules Armering till BE Group. Verksamheten, som är en mindre tillverkande enhet med fabrik i Norrköping, ligger för långt bort från kärnverksamheten men får nu chans att utvecklas och växa med en ny ägare.


Ämnen i artikeln:

NCC

Hercules Armering levererar i dag armering till främst NCC:s bygg- och anläggningsprojekt i Sverige, vilket kommer fortsätta ske även med nya ägaren. Enheten sysselsätter i dag ett 10-tal medarbetare inom NCC samt lika många inhyrda medarbetare på fabriken i Norrköping. 

Läs även: Här är byggmaterialen som påverkas av kriget: ”Kan stoppa planerade byggprojekt”

Köparen BE Group, som är ett börsnoterat är ett handels- och serviceföretag inom stål, rostfritt stål och aluminium, förvärvar tillgångarna och övertar medarbetare samt pågående kontrakt.

‒ Hercules Armering är en bra verksamhet men skiljer sig från vår kärnverksamhet. Vår bedömning är att BE Group kan utveckla verksamheten bättre än vad vi själva skulle kunna göra, och då också växa med fler kunder, säger Tomas Dädeby, divisionschef i NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

NCC:s grundläggningsverksamhet Hercules påverkas inte av avyttringen utan fortsätter med sin verksamhet som tidigare.

‒ Förvärvet av Hercules armering stärker BE Groups erbjudande inom armering i Sverige och innebär att produktions- och lagringskapacitet tillförs i nära anslutning till vår anläggning i Norrköping, säger Peter Andersson, vd och koncernchef för BE Group.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.