Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC slår ihop dotterbolag

Publicerad: 24 januari 2020, 08:04

NCC slår ihop sina två ställningsbolag.

Foto: Anders Siljevall

NCC:s två dotterbolag Ställningsmontage och Industritjänst, och Bergnäsets ställningsmontage slås ihop. Det nya bolaget har fått namnet Bergnäset och har nu 350 anställda.


Ställningsmontage & Industritjänst har främst varit verksamma i Dalarna, Gävleborg Värmland- och Medelpad, meneden Bergnäsets ställningsmontage har haft sitt säte i Luleå. Nu har bolagens ägare NCC bildat ett ställningsbolag med verksamhet från Sörmland och norrut. Det nya namnet är Bergnäset och bolaget har nu en omsättning på cirka 500 miljoner och 350 anställda. Kunderna finns framförallt inom industrisektorn.

Helena Henriksson, tidigare vd för Bergnäsets ställningsmontage och nu även det nya Bergnäset, berättar att de två bolagen har samarbetat en hel del redan tidigare.

– Vi har ju haft väldigt liknande verksamheter, men har använt lite olika system och material. Nu ska vi ta det bästa ur varje bolag, säger Helena Henriksson till Byggindustrin.

Rörig bransch

Hon menar att en viktig del i sammanslagningen är att Bergnäset stärks som seriöst bolag en rörig bransch. Med en organisation blir det lättare ha kompetens kring arbetsmiljö och säkerhet.

– Tillsammans ökar vi konkurrenskraften och stärker vår position som den stora seriösa aktören på ställningsmarknaden. . Det gör att vi kan jobba ännu mer med säkerhets- och arbetsmiljöfrågorna, säger Helena Henriksson.

Sammanslagningen gäller från 1 januari 2020.
− Genom att bilda ett bolag samordnar vi administration, resurser och arbetssätt vilket ger effektivitetsvinster. Bergnäset blir en stark aktör i branschen med fokus på säkerhet, säger Maria Zimdahl, regionchef NCC Infrastructure och styrelseordförande i Bergnäset, i ett pressmeddelande.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.