Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

NCC splittrar lag efter ackordstvist

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


En ackordstvist vid bygget av 30 villor i Bunkeflostrand söder om Malmö har lett till att ett arbetslag på nio man har splittrats. NCC har placerat ut byggnadsarbetarna på andra arbetsplatser. I Bunkeflo har byggnadsarbetare från det tyska dotterbolaget NCC Deutschland Gmbh tagit över.

NCC:s svenska bygglag har tidigare haft en hög produktivitet men den första etappen av 27 villor i Bunkeflo mötte problem. Därför höjde de sina krav inför etapp nummer två. Byggnads och NCC lyckades inte komma överens i de lokala förhandlingarna.

-Det finns en förhandlingsordning att hålla sig till och i de centrala förhandlingarna skulle parterna tittat på detta. Men dagen efter de lokala förhandlingarna stannade i stort sett produktionen. På fyra veckor producerade de lika mycket som vad man normalt gör på en vecka, säger Jonas Andé, ansvarig för medarbetarfrågor på NCC.

Byggnadsarbetarna är upprörda och tror att företaget har andra skäl.

-NCC vill statuera exempel. Vi är för starka och de vill skrämma andra på andra arbetsplatser, säger lagbasen Jan Larsson till tidningen Byggnadsarbetaren. NCC vill ha väck ackorden. Alla ska ha samma timpeng oavsett hur bra laget jobbar.

NCC tyckte att de erbjöd en förmånlig överenskommelse som enligt företagets beräkningar  skulle hamna en bra bit över snittlön i området med motsvarande prestation som vid föregående etapp. Jonas Andé anser att de tvingats till att flytta arbetslaget eftersom de har en kund, som väntar på husen, att ta hänsyn till.

Är det här en ny, hårdare linje från NCC?

-Nej, det är ingen annorlunda linje och inte heller någon linje som vi avser att driva. Hela företaget mår ju dåligt av det här.

När Byggnadsarbetaren mötte arbetslaget på Byggnads avdelning i Malmö satt där ett gäng besvikna NCC-anställda som var kritiska till företaget. Det är nio nyckelpersoner i tider av arbetskraftsbrist.

-Det är en olycklig situation men de drabbas inte personligen. De placeras ut i arbetslag där förtjänsten är god så det påverkar inte deras anställning eller privatekonomi, säger Jonas Andé.

AV FREDRIK KARLSSON

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.