måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC stämmer Västfastigheter på nära 100 miljoner kronor

Publicerad: 9 maj 2014, 12:54

NCC stämmer Västfastigheter på drygt 96 miljoner kronor. Stämningsansökan, som lämnades in till Göteborgs tingsrätt den 9 maj, avser merkostnader i samband med bygget av den rättspsykiatriska anläggningen Rågården i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

stämmningNCCbyggkontrakt

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


NCC Construction Sweden stämmer Västfastigheter på drygt 96 miljoner kronor. Stämningsansökan, som lämnades in till Göteborgs tingsrätt den 9 maj, avser merkostnader i samband med bygget av den rättspsykiatriska anläggningen Rågården i Göteborg.

Efter att under längre tid ha försökt komma överens med Västfastigheter om ersättningen för projektet utan att lyckas nå överenskommelse vill NCC nu pröva frågan i domstol.

Bakgrunden till den uppkomna situationen är, enligt NCC, bland annat olika syn på det ursprungliga förfrågningsunderlaget, tidplanen för byggstart samt bergets kvalitet. Dessa faktorer har sammantaget inneburit avsevärda merkostnader som inte kunde förutses i avtalet mellan parterna.

NCC fick uppdraget att bygga Rågården i januari 2010 och anläggningen invigdes i februari 2013. Ordervärdet uppgick till 500 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev