Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC stödjer Stadsmissionen med byggtjänster

Publicerad: 1 december 2009, 08:04

NCC och Stiftelsen Göteborgs Kyrkliga Stadsmission har kommit överens om att NCC ska stödja Stadsmissionen med olika byggtjänster under tre år.


– Det är naturligt för oss att ställa upp för dem som behöver det bäst. Dessutom finns det behov hos Stadsmissionens av just vår kompetens, att bygga och renovera byggnader, säger Henrik Lindblad, marknadschef i Göteborg för NCC Construction Sverige.

NCC i Göteborg har tidigare sponsrat idrottsklubbar och idrotten ligger fortfarande NCC varmt om hjärtat. Men nu väljer NCC att rikta sitt stöd till Stadsmissionen i Göteborg i deras arbete för utsatta människor de kommande tre åren.

Det är första gången Stadsmissionen i Göteborg tecknar ett längre samarbetsavtal med ett byggföretag.

NCC:s första uppdrag blir att renovera Gatljusets lokal på Ringön – en plats där missbrukare, psykisk sjuka och hemlösa kan sova ut, duscha, äta och tala med någon. NCC kommer bland annat att byta golvmattor, trappräcken, panel, måla väggar, dela av rum med nya inneväggar och montera låsbara skåp där personliga tillhörigheter kan förvaras i Gatljusets lokal. Arbetet startar i början av december i år.

– Vi är oerhört glada att NCC stödjer oss och det kommer att glädja många. Långsiktiga samarbeten är en trygghet för vår verksamhet. Vi hoppas det kan inspirera fler företag till idéer om hur deras produkter eller tjänster kan hjälpa oss, säger Anette Tingets, ansvarig för företagssamarbeten på Stadsmissionen i Göteborg.

NCC kommer förutom byggtjänster att särskilt informera nya bostadskunder om sitt samarbete med Stadsmissionen, så att de inför kundernas flytt kan hämta överblivna möbler och kläder. NCC kommer även att anordna egna insamlingsdagar där NCC-personal gemensamt skänker gåvor.

I det första uppdraget för Gatljuset deltar 15 medarbetare från NCC.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.