fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC: ”Vi är en av Nordens största skolbyggare”

Publicerad: 12 augusti 2022, 08:11

Visionsbild över det nya Valkeavuori-campuset i Finland. Foto: Jaakkola Arkkitehdit

Byggjätten har tecknat ett avtal med Kaarina stad utanför Åbo för att bygga ett nytt campus för tusen elever. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 380 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

FinlandNCCbyggkontraktSamhällsbyggnadsamhällsfastigheterskolorutbildning

– Projektet är viktigt på många sätt. För staden är det stort i sin omfattning och därför får det stor påverkan på den service vi kan erbjuda, på stadens fastighetsbestånd samt på vår ekonomi. Projektet har förberetts ordentligt och grundligt, så redan nu kan man säga att ”campuset är halvklart”. Vi går nu in i byggfasen tillsammans med vår entreprenör NCC, kommenterar Jyrki Haapasaari, teknisk chef för Kaarina stad.

Läs även: NCC räknar med kraftig ökning av återbruk inom 10 år

Skolbyggnaden blir cirka 12 000 kvadratmeter i två våningar och byggs i anslutning till en idrottshall, som NCC färdigställde under våren. Några av de äldre skolbyggnaderna kommer att rivas.

– NCC är en av Nordens största skolbyggare och vi inledde till exempel två skolbyggen i Finland innan sommaren. Dessa erfarenheter är mycket värdefulla i arbetet, kommenterar Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Läs även: Hög tid att lära mer om klimatberäkningar 

Affären är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 380 miljoner kronor. Bygget startar i slutet av 2022 och beräknas vara klar under våren 2025.

Teresa Ahola

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev