Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC vinner miljardavtal i Köpenhamn

Publicerad: 16 oktober 2019, 09:40

NCC har fått i uppdrag att utveckla Christiansholm i Köpenhamn till en ny stadsdel med bostäder, hotell, butiker och restauranger. Beställare är CØ P/S och ordervärdet uppgår till 1,7 miljarder kronor.


Christiansholm är belägen på ön Papirøen och är det sista kajområdet kvar att utveckla i Köpenhamns inre hamn. Under många år hade tryckeribolaget Danske Presses Fællesindkøb sitt lager för tidningspapper på platsen.

– Projektet är ett av våra mest mångfasetterade uppdrag hittills. Vi utnyttjar vår kompetens och innovationskraft inom grundläggning, stommar och konstruktion, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark, i ett pressmeddelande.

Ska vara klart 2024

NCC kommer nu, tillsammans med byggherren, utforma detaljerna i projektet för att få bygglov. Byggstart väntas ske under 2020 och projektet beräknas vara färdigställt under 2024.

– Vi har mycket stora förväntningar på vad Christiansholm kan bidra med tack vare sitt helt unika läge. Vi vill att projektet ska bli till glädje och nytta för både christianshavnborna, de framtida invånarna och hela Köpenhamn, säger Klaus Kastbjerg, administrativ chef på Unionkul Ejendomme, för utvecklingsföretaget CØ P/S räkning, i en kommentar.

Mer om CØ P/S

Bolaget CØ P/S ägs gemensamt av Danica Ejendomsselskab (50%), Unionkul Ejendomme (37,5 %) samt Nordkranen (12,5 %).

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.