fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

NCC:s Projektportalen kan bli Årets Projekt 2014

Publicerad: 23 september 2014, 09:31

NCC:s projekt Projektportalen har gått vidare till finalomgången av CIO Awards som en av fem finalister i kategorin Årets Projekt 2014.

Ämnen i artikeln:

byggpriserNCCbyggkontrakt

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


– Det är otroligt kul att få visa att vi faktiskt har viss utveckling inom byggbranschen. Vi är inte helt klara med implementeringen på alla enheter och några bra pågående förbättringar driftsätts under hösten, men det är ändå en fin krydda i vardagen för alla inom projektet att NCC, som har kärnverksamheten inom byggprojekt, även driver utvecklingsprojekt inom branschen och att det syns i detta sammanhang, säger Ulf Larsson, på verksamhetsutveckling vid NCC Construction Sverige.

CIO Awards arrangeras av CIO Sweden i samarbete med Accenture i december varje år sedan 2005. Vinnarna utses av en oberoende jury med allt från styrelseproffs, vd:ar och CIO:er till experter och forskare.

NCC:s Projektportalen är ett system för samverkan inom NCC:s projekt där alla parter i ett byggprojekt har möjlighet att ta del av dagböcker, bygghandlingar, tidplaner och egenkontroller bland annat.

Vinnaren utses vid en gala på Berns i Stockholm den 15 december.

Juryns motivering till nomineringen:

”Projektportalen är en portal och ett system för samverkan inom NCC:s byggprojekt, för samtliga medlemmar i projektorganisationen, utifrån NCC:s processer och verksamhetssystem. Med tidigt fokus på processer och människor har NCC effektiviserat byggprocessen på flera fronter. Internt har Projektportalen förenklat och sparat tid, och ett innovativt mobilstöd har ökat transparensen för externa parter.”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev