onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nordbygg ställs in 2021: ”Pandemin är långt ifrån över”

Publicerad: 4 november 2020, 15:34

Bild från mässgolvet på Nordbygg 2018. Foto: Byggindustrin

Den stora mässan Nordbygg kommer inte att genomföras som tidigare planerat i april 2021. Hela evenemanget flyttas ett år framåt i tiden för att ta höjd för en ihållande coronapandemi.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

AJ


Stockholmsmässan meddelade nyligen att två av den kommande vårens största evenemang – Formex och Stockholm Furniture & Light Fair ställs in som en följd av coronapandemin.

Läs även: Utländska journalister besöker Nordbygg

Nu står det klart att även Nordbygg, Europas största mötesplats för byggbranschen, ställs in. Arrangemanget skulle ha genomförts 20-23 april 2021 men kommer istället att äga rum 26-29 april 2022.

Mer om Nordbygg

Nordbygg anordnas vartannat år och lockar runt 50 000 besökare från byggsektorn i Sverige, Skandinavien, Baltikum och övriga Europa. De senaste åren har Nordbyggs internationella profil stärkts. Andelen utländska företag som är direktutställare uppgår till 20-25 procent och cirka 14-15 procent av besökarna kommer från andra länder än Sverige.

På grund av det rådande läget i Sverige och omvärlden finns inte förutsättningarna för ett genomförande av Nordbygg i april 2021, skriver mässan i ett pressmeddelande.

Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg. Foto: Nordbygg

Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg, säger till Byggindustrin att han ”i det här läget är nöjd att i god tid kunna lämna besked”.

– Det råder stora frågetecken om det är rimligt och möjligt att genomföra en mässa i vår. Vi har många internationella inslag och under den senaste veckan har det blivit tydligt att pandemin är långt ifrån över, säger Peter Söderberg.

Att flytta mässan till hösten 2021 var aldrig något alternativ som diskuterades. 

– Vi ville ta i lite till för att känna oss trygga och flytta den ett helt år. Då är vi dessutom tillbaka till där vi brukar ligga i kalendern, jämna år i april, säger Peter Söderberg.

Läs även: Nordbygg coronaflyttas till 2021 

Grundkonceptet, att låta Nordbygg först och främst handla det fysiska mötet ligger fast, enligt Peter Söderberg. 

– Det är inte omöjligt att det kan komma till en digital del, men det vi inte redan nu.

Hur har beskedet att flytta fram mässan till våren 2022 mottagits av kunder och partners?

– Det här är ett resultat av att vi har lyssnat på våra kunder. Jag tror att det är många som drar en lättnadens suck eftersom det varit svårt att vet hur man ska ställa sig till stora möten.

Hur hårt slår detta mot er ekonomiskt?

– Det är ett väldigt tufft läge naturligtvis, säger Peter Söderberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev