lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Norsk koncern gör nytt förvärv i Sverige: ”Vi har en expansiv strategi”

Publicerad: 25 oktober 2021, 07:30

Mårten Mårtensson (till vänster) och Mats Sörensen grundade måleriföretaget Paintab Sverige AB år 2000. Nu säljer de företaget till Håndverksgruppen. Foto: Privat

I våras gjorde norska Håndverksgruppen sitt första förvärv i Sverige. Nu har ytterligare ett svenskt bolag blivit en del av den växande koncernen.

Ämnen i artikeln:

målarebyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Håndverksgruppen bildades 2012 som en en medlemskedja för oberoende hantverksföretag inom ytbehandling, men blev 2020 en förvärvsinriktad koncern. I maj 2021 gjorde Håndverksgruppen sitt första förvärv i Sverige – Magnus Målar’n i Borås. 

LÄS MER: Växande miljardkoncern etablerar sig i Sverige – köper bolag: ”Vi är redan i dialog med andra företag”

Nu har ytterligare ett svenskt bolag förvärvats. Det är måleriföretaget Paintab Sverige AB i Trollhättan som nu blir en del av Håndverksgruppen. Företaget grundades av Mats Sörensen och Mårten Mårtensson år 2000.  Företaget har i dag 20 anställda och en omsättning på 28 miljoner kronor. Företaget ligger i Trollhättan.

– Vi befann oss i en process för att hitta intressenter som ville ta över vår verksamhet, och det kändes väldigt positivt från dag ett då vi kom i kontakt med Håndverksgruppen. Våra planer för ytterligare tillväxt passar perfekt tillsammans med HG-gruppens vision, säger Mårten Mårtensson, vd på Paintab, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Mölndalsföretag förvärvar i Mälardalen – siktar på miljardomsättning 

Paintab har ingått ramavtal med ett antal kommuner och statliga verksamheter i Sverige, vilket står för cirka 95 procent av företagets årliga omsättning.  

– Detta är ett spännande företag med en solid verksamhet, och vi är mycket glada över att stärka vår portfölj med måleriverksamhet i Sverige. Vi har en expansiv strategi för Sverige, så det kommer att hända mer här på marknaden framöver, säger Øyvind Emblem, koncernchef för Håndverksgruppen. 

Sedan juli 2020 har Håndverksgruppen förvärvat totalt 29 företag, varav två i Sverige. Totalt består av 59 företag som utför alla möjliga typer av ytbehandlingar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev