Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Norska koncernen gör nytt förvärv i Sverige: ”Vi börjar bli en betydande aktör”

Publicerad: 12 januari 2022, 07:53

Ronnie Österberg, general manager och delägare i Metodgolv som nu blir det femte företaget som blir en del av Håndverksgruppen i Sverige.

Foto: Metodgolv

Norska koncernen Håndverksgruppen gör sitt femte förvärv i Sverige. Nu blir även golvaktören Metodgolv en del av den växande koncernen.


Ämnen i artikeln:

golvläggarbranschen

Under 2021 har Håndverksgruppen förvärvat fyra företag i Sverige och strax efter nyår blev det klart att även golventreprenörsföretaget Metodgolv kommer att ingå i koncernen. 

Metodgolv har sina rötter tillbaka till 1970-talet i Stockholmsregionen och har genomgått olika ägande och faser. Företaget var en del av svenska In3prenör 1998–2011 och först när det knoppades av och såldes för drygt tio år sedan började det hända saker.

– Vi var några nyckelpersoner som valde att starta upp företaget igen 2011. Sedan dess har vi haft en extremt bra tillväxt och lyckats bygga upp ett gediget företag, säger vd:n Ronnie Österberg i Metodgolv, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Växande miljardkoncern etablerar sig i Sverige – köper bolag: ”Vi är redan i dialog med andra företag”

Företaget är beläget i Österhaninge, strax söder om centrala Stockholm, och företaget har i dag 83 anställda med en omsättning på cirka 200 miljoner svenska kronor. Företaget utför helhetslösningar inom golvarbeten och har en betydande kundbas i Storstockholm.

Håndverksgruppens omsättning i Sverige överstiger nu 400 miljoner kronor.

– Vi har bra fart i Sverige och med det senaste nya bolaget i vår koncern börjar vi bli en betydande aktör på den svenska marknaden. Det är mycket glädjande att en så stor och professionell aktör som Metodgolv vill bli en del av vår koncern, säger Øyvind Emblem, vd i Håndverksgruppen.

 

Det här är Håndverksgruppen

Håndverksgruppen består av 66 företag, som utför alla typer av ytbehandlingar och punktreparationer. Gruppen har som mål att professionalisera branschen genom att systematiskt satsa på hållbarhet och miljö, arbetsliv och professionell kvalitet i hela Norden.

 

Håndverksgruppen ska utnyttja lokal förankring och marknadskunskap med stordriftsfördelar.

 

Koncernen har en ackumulerad omsättning (baserat på 2020 års siffror) på nästan 3,0 miljarder NOK, och knappt 2 000 anställda och företag i hela Norge och delar av Sverige.

Håndverksgruppen ägs av FSN Capital och anställda

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

golvläggarbranschen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.