lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Norska Rental Group till Sverige

Publicerad: 2 mars 2023, 08:37

Rental Groups Sverige vd Jerry Wannberg och Rental Groups vd Erik Sollerud.

Norska uthyrningskoncernen Rental Group har etablerat sig i Sverige med sitt koncept för bygg- och anläggningsbranschen på den svenska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepetfastighetsbranschenbyggkontrakt

SM


Enligt Rental Groups vd Erik Sollerud har företaget arbetat länge med etableringen och har stora förhoppningar när man tar steget in på den svenska marknaden.

”Vår erfarenhet från Norge visar att alltfler entreprenörer kommer att minska kapitalbindningen i sin egen maskinpark och öka flexibiliteten och lönsamheten i sina projekt. Detta gör att de kan välja uppdrag utifrån kompetens och riskprofil”, kommenterar han och fortsätter:

”Trenden är tydlig i hela Europa och för oss är Sverige ett naturligt nästa steg i vår fortsatta tillväxt. Det finns flera mekanismer i den svenska bygg- och anläggningsbranschen som har mycket gemensamt med den norska”.

Med över 750 maskiner mellan 25 och 110 ton har Rental Group Nordens största maskinflotta med tunga anläggningsmaskiner och tunnelutrustning. Företaget har kontor i Stockholm där Sverige-vd:n Jerry Wannberg är baserad.

– Vår tunnelverksamhet har varit involverade i ett antal projekt i Stockholm sedan 2020 och genom förvärvet av den maskinpark som ägdes av Tunnel Support Sverige AB har vi utökat vår kapacitet ytterligare, avslutar Jerry Wannberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev