Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nu satsas det miljarder på äldreboendet

Publicerad: 18 mars 2009, 10:11

Igår gick starten för den första konferensen av sju om seniorers framtida boende, kallad Vision 2030 på World Trade Center i Stockholm arrangerad av Micasa Fastigheter. Konferenserna som spänner över hela året handlar om allt från ekonomi och teknik till mat, bostädernas utformning och välbefinnande.


Alla med syfte att lägga grunden för ett attraktivare och modernare seniorboende. Dessutom ingår också Micasa Fastigheters kunskapsdag i konferensserien.

Moderator för de olika konferenserna är journalisten Ulf Wickbom.

En av föreläsarna på den populära dagen igår, där det var en mix av äldre och yngre deltagare, var Ewa Samuelsson, äldreborgarråd i Stockholm och ordförande i Micasa Fastigheters styrelse. Hon nämnde bland annat den oerhörda betydelsen som gemenskap och sociala relationer har för människans hälsa och välbefinnande.

- I ett mer långsiktigt perspektiv är det troligt att vi ser ett mer diversifierat utbud av seniorboende, sade hon. Det kan till exempel handla om ett mer utpräglat livsstilsboende om boende utifrån olika etniska utgångspunkter eller intressen.

Ewa Samuelsson nämnde det så kallade ”Äldrelyftet” som ska modernisera och bygga om bostadsbeståndet till mer effektiva och attraktiva bostäder. Samtidigt ska tillgängligheten ökas markant. Omkring 1,5 miljarder ska satsas under en tioårsperiod på upprustningen av våra äldreboenden, sade Ewa Samuelsson.

Micasakonferenser under året

Micasas årliga kunskapsdag, Nybrokajen 11, torsdag 23 april kl 12.30-17

Det goda seniorboendet – innanför väggarna, City Konferens, måndag 11 maj kl 9-16

Det goda seniorboendet – utemiljön, World Trade Center, måndag 8 juni

Mat och service – om tjänster, serviceutbud och valfrihet, World Trade Center, torsdag 27 augusti

Stimulans för våra sinnen med färg, ljus och ljud, World Trade Center, tisdag 6 oktober

Tekniken i människans tjänst, City Konferens, tisdag 10 november

Seniorboende Vision 2030 – final, World Trade Center, tisdag 15 december

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.