Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nyabs miljardvecka – Tar sitt största kontrakt någonsin

Publicerad: 15 juni 2021, 18:18

Johan Larsson, Nyabs koncernchef, med arbetsledarna David Bergvall, Erik Cederlund och Robert Sandberg, vid ett av bolagets projekt.

Foto: Simon Eliasson

Den norrbottniska anläggningskoncernen Nyab fortsätter att växa. Nyligen vann bolaget sitt största kontrakt hittills – med en ordersumma på 700 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Nyab

Det rekordstora kontraktet är ett avtal med Luleå kommun gällande mark- och beläggningsentreprenad, där kontraktsvärdet uppgår till cirka 700 miljoner kronor. Avtalstiden inklusive optioner uppgår till 6 år.

LÄS MER: Så har Nyab vuxit till en norrländsk gigant: ”Många bolag som vill växa smyger med det” 

Luleåkontraktet är inte det enda som Nyab har kunnat räkna hem på kort tid. Den senaste veckan har Nyab Infrastruktur också vunnit Trafikverkets förtroende och skall utföra vägprojektet ”E4 Sikeå – Gumboda” i Västerbotten – en utförandeentreprenad där det också ingår brobyggnation. Kontraktsvärdet ligger på cirka 200 miljoner kronor.

Nyab Mälardalen har också tilldelats sin första större järnvägsentreprenad i Stockholmsområdet. Kund är Trafikverket. Nya tunnelbanans gula linje skall byggas ut och det medför omfattande betong-, och förstärkningsarbeten. Projektet skall färdigställas efter påsken 2022.

LISTA: Sveriges 30 största byggföretag

– Det har varit en väldigt fruktsam vecka avseende orderintag. Utöver ovan uppräknade har vi av Vattenfall tilldelats ett rikstäckande ramavtal avseende regionnätskablar 16 kV – 145 kV, detta ger sammantaget koncernen en inneliggande orderbok om överstigande 3,1 miljarder kronor, säger Magnus Granljung, operativ chef på Nyab, i ett pressmeddelande

Johan Larsson, Nyabs koncernchef, gläds åt utvecklingen.

– Vi lyckas väldigt väl i vår kärnverksamhet, med ett bra orderintag och efterföljande projektutförande. Orderstocken om 3,1 miljarder kronor är byggd med stor eftertänksamhet. Diversifierad avseende projekttyp, entreprenadform och geografi. Det är glädjande att konstatera att vi i allt väsentligt åtta år efter starten fortsatt uppfyller våra högt satta mål och vinner kundernas förtroende, säger han.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Nyab

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.