Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nystartat bolag bygger i massivträ

Publicerad: 14 februari 2019, 13:30

Bild 1/2  Örjan Landström är vd för Nock Massiva Trähus.

Nock Massiva Trähus har fått en handfull beställningar. En av de första är ett projekt i kvarteret Pumpan i Alingsås. De ska leverera färdiga moduler för 26 lägenheter, som riktar sig särskilt till unga vuxna.


Beställaren bakom kvarteret Pumpan är Alingsåshem. Totalentreprenör är Peab, som kommer att färdigställa fasaden och taket efter att Nock levererat och monterat lägenhetsmodulerna. Bostäderna ska stå klara för inflyttning i höst.

Nock Massiva Trähus har även ett projekt i Vårgårda och ett i Norrköping som båda ligger i startgroparna.

– Vi är ett relativt nystartat bolag. Det här är våra första ordrar som går iväg nu, säger vd Örjan Landström.

Men även om Nock Massiva Trähus är ett nytt bolag har Örjan Landström hunnit med ett antal år i byggsvängen. Tidigare har han bland annat drivit byggföretaget med det lite kortare namnet Nock. I den konstellationen var han bland annat med och byggde bostadsrättsföreningen Kumlet på Brännö i Göteborgs södra Skärgård, ett projekt som nominerades till Årets Bygge 2014.

Läs mer: Kumlet nominerad till Årets Bygge.

Med Nock Massiva Trähus har Örjan Landström specialiserat sig ytterligare. Där är affärsidéen att sälja industriellt byggda flerfamiljshus i korslimmat trä. Produktionen sker i egen fabrik i Älvängen utanför Göteborg. Där byggs modulerna, och de är helt färdiga invändigt när de lämnar fabriken med badrum, kök, fönster och dörrar på plats.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.