måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nytt avtal klart i norska megaprojektet: De tecknar tunnelkontrakt för 4 miljarder

Publicerad: 9 januari 2023, 08:59

Illustration av Boknafjordstunneln.

Foto: Statens Vegvesen

Implenia och Stangeland Maskin får uppdraget att bygga 8,6 kilometer lång tunnel inom det norska Rogfast-projektet. Avtalet med Statens Vegvesen är värt 4,06 miljarder norska kronor.

Ämnen i artikeln:

Svepetimpleniabyggkontraktinfrastrukturanläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I december tecknade Skanska det första entreprenadkontraktet med Statens Vegvesen kring bygget av vad som kommer att bli världens längsta undervattenstunnel – Rogfast. Skanskas kontrakt ligger på strax under 5 miljarder kronor.

Läs även: Skanska brädar NCC i miljardupphandling

Nu har ytterligare ett tungt Rogfast-kontrakt signerats. Det är Implenia Norge som tillsammans med Stangeland Maskin får uppdraget att bygga Boknafjordtunneln syd. Entreprenaden består av 8,6 kilometer tvåhålstunnel och 125 meter väg i dagen.

Implenia kommer att utföra tunnelarbeten medan Stangeland Maskin ansvarar för massatransporter, vägbygge och grundarbeten med vatten och avlopp.

– Vi är överlyckliga över att vinna det här prestigeprojektet tillsammans med våra samarbetspartners i Stangeland Maskin. Det är ett stort och komplext infrastrukturprojekt i linje med vår strategi där vi kan nyttja vår erfarenhet och expertis inom tunnel och betong, säger Implenias Norgechef Audun Aaland i ett pressmeddelande

Läs även: Lista: Alla etapper i Förbifart Stockholm – så mycket dyrare har de blivit hittills

Planerad start för projektet är i januari och etappen beräknas stå färdig 2030.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev