Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Nytt fastighetsbolag i Göteborg

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Brinova har tillsammans med Ernströmgruppen och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän tecknat en avsiktsförklaring om att bilda ett nytt gemensamt bolag. Brinovas innehav i det nya bolaget kommer att uppgå till 25 procent. Bolaget kommer preliminärt att ha ett totalt fastighetsvärde om 3,2 miljarder kronor och ett fastighetsbestånd med en yta om ca 280 000 kvm


Det nya bolaget avser att förvärva Platzer Fastigheters centrala Göteborgsbestånd, LänsPlatzers fastigheter i Högsbo/Sisjön, delar av Brinovas Göteborgsbestånd samt Länsförsäkringars fastighet Gullbergsvass 1:9 vid Lilla Bommen.

Bolagets marknadsinriktning kommer att vara kommersiella fastigheter i Göteborg och Mölndal med en tillväxtinriktad strategi.
En internbolagsprocess, finansiering samt slutgiltigt godkännande av respektive bolagsstyrelse kvarstår. Vidare information lämnas i bokslutkommunikén som publiceras den 26 februari.

- Med bildandet av det nya fastighetsbolaget, tillsammans med stabila partners, stärks Brinovas marknadsposition ytterligare i Göteborg, säger Anders Silverbåge, vd i Brinova.

- Genom att utvidga Platzers befintliga samarbete med Länsförsäkringar till att även omfatta Brinova skapar vi en stark plattform för fortsatt expansion på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad, säger Eric Hielte, vd i Ernströmgruppen.

- Fastigheter är en viktig del av våra placeringstillgångar. Det positiva samarbete vi har med Ernströmgruppen utvidgas nu med ytterligare en part, Brinova som kommer att tillföra stor erfarenhet och kompetens, säger Ingemar Larsson, vd i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.