söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nytt förvärv i installations-branschen

Publicerad: 28 mars 2020, 20:45

Stefan Lundell, Östersjö Elektriska, och Tobias Eriksson, Instalco, i mitten på bilden. Foto: Instalco

Instalco har förvärvat bolaget Östersjö Elektriska med bas i Norrtälje. Tanken är att fusionera bolaget med Rodens Värme & Sanitet, ett annat Norrtäljebolag inom Instalco.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Östersjö Elektriska i Norrtälje utför service och installationer inom elområdet till företag, kommuner, statliga instanser samt till en mindre andel privatpersoner. Bolaget grundades 1999 och har idag 17 anställda. Senaste verksamhetsåret uppgick omsättningen till cirka 25 miljoner.

Genom förvärvet och fusioneringen utökar Rodens Värme & Sanitet sin befintliga VS-verksamhet med el och stärker därmed sin position i området runt Stockholm, Uppsala och Norrtälje.

- Östersjö Elektriska är stora inom service och är ett starkt lokalt varumärke med gott renommé. Vi har länge tittat efter ett sätt att utöka Rodens utbud och med det här förvärvet förstärker vi deras position på marknaden genom att kunna leverera både VS och el. Östersjö Elektriska är i huvudsak ett servicebolag vilket ligger i linje med Instalcos strategi att bli starkare inom det området, säger Tobias Eriksson, affärsområdesansvarig för Instalco Öst, i ett pressmeddelande.

Stefan Lundell, vd på Östersjö Elektriska, kommenterar affären:

- Tillsammans med Rodens och Instalco kommer vi att bli en starkare spelare på marknaden och vi får möjlighet att utveckla oss själva och vår verksamhet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev