Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nytt storförvärv i rentalbranschen

Publicerad: 14 juni 2021, 06:49

Ramirent växer genom att förvärva Maskinslussen i Västra Götaland.

Foto: Ramirent

Ramirent förvärvar det västsvenska maskinuthyrningsföretaget Maskinslussen som har en omsättning på 90 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Uthyrningsföretag

Maskinslussen grundades 1987 och är en stor aktör för maskinuthyrning i Västra Götaland. Under räkenskapsåret 2019/2020 omsatte man drygt 90 miljoner kronor och sysselsatte 44 personer.

LISTA: De 49 största maskinuthyrarna i Sverige 

Med sina tre hyrcenter i Trollhättan, Vara och Lidköping, täcker Maskinslussen ett område där Ramirent fram tills i dag har saknat lokal förankring. 

För bolaget finns det många fördelar med att tillhöra en större koncern, enligt vd:n Jonas Boström.

– I en allt tuffare marknad har vi sedan en tid sökt att komma in i ett större sammanhang med en stark ägare. Ramirent står för trygghet, långsiktighet samt med ett fokus på människan och den lokala marknaden, vilket stämmer väl överens med våra värderingar, säger han i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nya aktörer vill in på rentalmarknaden – trots överetablering 

Bolaget kommer inledningsvis att drivas som ett dotterbolag till Ramirent. För Maskinslussens kunder innebär förvärvet ingen skillnad, förutom att man nu får tillgång till hela Ramirents breda utbud av hyrmaskiner, liftar och bodar.

– Det geografiska område där Maskinslussen är starka i dag, har en ljus framtid där vi räknar med bra tillväxt. Genom förvärvet stärker vi vår ställning som ledande inom maskinuthyrning i Sverige och får möjlighet att leverera smidig och personlig service till ännu fler kunder, säger Mikael Olsson, vd för Ramirent.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Uthyrningsföretag

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.