Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Nytt tung OPS-projekt för Skanska i UK

Publicerad: 10 juli 2008, 15:51

Skanska är som deltagare i ett brittiskt konsortium utvald - som " preferred bidder" - att utveckla ringleden M25 runt London.


Skanska, som del i konsortiet Connect Plus, har idag formellt blivit utvalt för att utveckla ringleden M25 runt London genom ett så kallat preferred bidder-avtal. I Connect Plus-konsortiet ingår förutom Skanska med 40 procent även Balfour Beatty med 40 procent samt Atkins och Egis med 10 procent vardera. Den brittiska vägmyndigheten Highways Agency meddelade den 8 maj i år att Connect Plus hade blivit provisoriskt utvalt vilket nu alltså har bekräftats formellt.
Skanska Infrastructure Development ska som part i konsortiet ansvara för design, byggande, finansiering och drift av ringleden M25 i 30 år för Highways Agencys räkning.

Design- och bygguppdraget ska utföras av Skanska UK och Balfour Beatty i ett 50/50 joint venture.

I nästa fas ska förhandlingarna slutföras och finansieringen för projektet arrangeras vilket beräknas ske mot slutet av året. Först när detta är klart fastställs storleken på bolagets investering och byggkontrakt. Detta kommer då att tillkännages i ett pressmeddelande tillsammans med uppgifter om i vilket kvartal byggkontraktet inkluderas i orderingången samt tidsramarna för genomförandet av projektet.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News