tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Obos och Veidekke förvärvar tillsammans – bygger 200 bostäder i Härryda

Publicerad: 12 januari 2023, 07:27

Wendelstrand i Härryda kommun.

Foto: Obos och Veidekke

Obos och Veidekke har förvärvat 19 500 BTA för cirka 200 bostäder i det framtida bostadsområdet Wendelstrand utanför Göteborg.

Ämnen i artikeln:

SvepetObosObos SverigeVediekkeVeidekkefastighetsförvärvbostadsbyggandebostadsutvecklingstadsbyggnadHärryda

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Bostadsområdet Wendelstrand utvecklas intill Landvettersjön i Härryda kommun 15 minuter från centrala Göteborg. När området är färdigbyggt ska det inrymma cirka 1 000 bostäder, skola, förskola och ett mobilitetshus.

Nu har Obos och Veidekke slagit sina påsar ihop och köpt 19 500 BTA för cirka 200 bostäder av fastighetsutvecklaren Next Step Group. Det skriver parterna i ett pressmeddelande.

Läs också: Möjligheterna när Obos går in i NCC: ”Ingenting vi som ägare förväntar oss”

– Jag är stolt över att vi får med oss Veidekke som vi har en gemensam historia med från Nya Hovås och OBOS som är en stor, innovativ medlemsorganisation. Det bevisar vilken stark vision vi har i Wendelstrand och skänker samtidigt trygghet till bostadsköpare, där vi nu har laget för att skapa ytterligare en gemensam stadsdel i världsklass, säger Jacob Torell, vd och grundare av Next Step Group, i en kommentar.

Under byggnation är just nu områdets flaggskeppsbyggnad Lakehouse efter ritningar av uppmärksammade norska arkitektbyrån Snøhetta.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev