tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Ökat resultat för JM – ser ljust på framtiden

Publicerad: 28 oktober 2021, 08:49

JM:s vd och konernchef Johan Skoglund.

Foto: Nicklas Thegerström

Ämnen i artikeln:

JMbyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


JM:s resultat i kvartal 3 ökade till 445 miljoner kronor, jämfört med 399 miljoner för samma period i fjol. Även framtiden ser ljus ut, konstaterar vd och koncernchef Johan Skoglund.

”Vi bedömer den underliggande efterfrågan för bostäder på våra marknader som fortsatt god. Boknings- och försäljningsnivån är hög i den pågående produktionen av bostäder på samtliga våra marknader. Detta ger fortsatt bra förutsättningar för produktionsstarter av bostäder och stabilt kassaflöde framöver”, skriver Johan Skoglund i sitt vd-ord.

LÄS MER: Kall i analysen men ödmjuk i genomförandet – stor intervju med JM:s vd Johan Skoglund

Fördelat på marknad hade JM Bostad Stockholm en något svagare resultatutveckling – 181 miljoner kronor för kvartalet i år, jämfört med 185 miljoner för samma period i fjol. Däremot har antalet produktionsstartade bostäder ökat jämfört med samma period i fjol – från 252 stycken till 351.

I övriga Sverige såg dock en resultatökning från förra året – 145 miljoner kronor i kvartal 3 2021 jämfört med 141 miljoner för samma period i fjol. Antalet byggstartade bostäder var något färre i kvartalet jämfört med 2020 – 238 stycken i årets Q3 jämfört med 285 i fjol.

Den största resultatförbättringen sågs dock i JM Utland, där bostadsprojekten i Norge och Finland ingår. Här uppgick rörelseresultatet till 111 miljoner kronor, jämfört med 70 miljoner kronor för samma period i fjol. Antalet produktionsstartade lägenheter i kvartalet var dock betydligt färre än i fjol – 228 i Q3 2021 jämfört med 318 samma period i Q3 2020.

Mer selektivt i entreprenadverksamhetn

JM Entreprenad landade på samma resultat under kvartal 3 som i fjol – 3 miljoner. Entreprenadverksamheten fokuserar i högre grad på interna projekt jämfört med tidigare, men under kvartalet har ett antal externa uppdrag erhållits, däribland lednings- och gatuarbeten för nytt bostadsområde i södra Stockholm och ett ramavtal avseende hastighetsdämpande åtgärder. I båda uppdragen är det Stockholms Stad som är beställare.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev